Zonky je opravdu těžká váha na poli P2P financí v ČR. Mrkněte na důkladnou recenzi celého projektu, za nímž nestojí nikdo menší než (nadechněme se) PPF.

Nejnovější srovnání plateb kartou na dovolené v EURO zemích hezky ukazuje, o kolik přicházíme každoročně peněz.

Vyplatí se přes SKRILL posílat peníze do zahraničí? Ne! Proč se dozvíte v našem nové srovnání.

Bankerat je projekt, který propojuje vysoce rizikové dlužníky s vysoce odvážnými investory na principu P2P.

Valutomat konečně jede a zatím zcela bez poplatků. Neexistuje v současnosti lepší možnost devizové směny na českém trhu.

Co je horší než platba debetní kartou v zahraničí? No přeci výběr z bankomatu. Nevýhodné kurzy a poplatek za výběr vytvářejí vražedný koktejl.

Bezprecedentní posílení franku způsobilo v životě mnoha miliónů lidí drastické změny. Zde jsou tři relativně typické příklady z reálného života.

Kurzové spready jsou ideální veličinou pro hodnocení výhodnosti bank a směnáren. Mrknětě na aktuální čísla.

Co je P2P a jak funguje ve světě, který je tradičně obydlen velkými bankami? Popis fungování největšího zprostředkovatele P2P půjček firmy ZOPA.

Jak nejlevněji převést peníze do USA? O kolik proděláváte u své banky? Na jaké účty umí pouze posílat peníze v USA TransferWise?

Základ toho, že jsou zahraniční bankovní převody tak strašně drahé a nevýhodné ve srovnání s jiným způsoby převodů peněz, spočívá v příliš velkém spreadu, tj. v příliš velkém rozdílu mezi nákupem a prodejem dané měny. Co je to spread, nákup a prodej?

WeSwap propojuje cestovatele a umožňuje jim výhodnou oboustrannou výměnu peněz.

Je výhodné provádět zahraniční převody přes PayPal? Mrkněte, o kolik přicházíte peněz, zasíláte-li přes něj peníze.

Platba kartou v zahraničí je většinou zcela zdarma. Přesto vás to může stát velké peníze. Něco tu nehraje? V příspěvku se dozvíte co.

Do České republiky míří první p2p směnárna. Jak bude fungovat a co od ní můžeme očekávat?